Ga naar Content

Niet zo warm welkom: parkeerboete voor nieuwe Hilversummers na welkomstavond in raadhuis

HILVERSUM - Het moest afgelopen week een warm welkom zijn: een welkomstavond voor nieuwe Hilversummers in het raadhuis van het dorp. Voor twee bezoekers liep de avond alleen minder gezellig af: bij terugkomst bij hun geparkeerde auto vonden ze als welkomstcadeautje een vette parkeerbon.

Foto: Adobe Stock

De twee bezoekers waren vergeten om wat euro's in de parkeerautomaat te gooien, voordat ze het raadhuis binnen stapten om de burgemeester en de wethouders een handje te schudden en hun nieuwe dorpsgenoten te leren kennen. Dat kwam ze duur te staan.

Het zure toetje kwam ook politieke partij Hilversums Belang ter ore. De eenmansfractie stuurde meteen een persbericht rond over de 'overijverige handhaver' van de gemeente met een oproep om de boetes voor de nieuwe Hilversummers te verscheuren.

Boete verscheurd

Dat heeft de gemeente Hilversum nu ook gedaan, zo weet dagblad de Gooi en Eemlander. De traktatie voor de twee nieuwe bewoners bleek niet helemaal de bedoeling: tijdens de avond bleken parkeerkaartjes te zijn uitgedeeld, waarmee bezoekers gratis konden parkeren. Dat ging alleen niet bij iedereen goed.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!