Alkmaar

NL
V

Twee jonge meisjes overvallen met pistool en mes: "Het pistool werd op mijn zus gericht"

24 november 2019, 17.22 uur · Aangepast 25 november 2019, 13.02 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws

HEERHUGOWAARD - Twee zussen van 13 en 15 jaar oud zijn gisteren overvallen met een pistool en mes toen ze achter de toonbank werkten in de snackbar van hun ouders. 

"We waren heel erg geschrokken", vertelt de 13-jarige Jessica Chen. Zij stond gisteravond samen met haar 15-jarige zus orders op te nemen in de snackbar van haar ouders, toen twee brutale overvallers de zaak binnendrongen.

Quote

Het was eigenlijk heel eng op dat moment

13-jarige jessica chen

"Ze kwamen binnen en eentje kwam recht op mij af, de andere op mijn zus", vertelt ze. "Het pistool werd eerst op de kassa en daarna op mijn zus gericht. En het mes was iets van 30 of 40 centimeter lang, die werd op mij gericht."

Meisjes met vuurwapen bedreigd - NH Nieuws

Haar vader wilde ingrijpen en ging naar de keuken om een mes te halen en twee vaste klanten stortten zich op de overvallers, een van de klanten raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. "En in tien seconden of zo waren ze de deur weer uit", vertelt Jessica. "Toen waren ze er niet meer. En toen na een minuutje was de politie er al, die was er heel snel."

Quote

Toen barste iedereen in tranen uit

13-JARIGE JESSICA CHEN

Kort voor de overval op de snackbar werd in de buurt ook nog een nagelstudio overvallen. De politie onderzoekt of de incidenten iets met elkaar te maken hebben, ze zijn nog op zoek naar getuigen. De overvallers vertrokken hals over kop zonder buit. 

"En toen kwam de adrenaline door je heen en barstte iedereen in tranen uit", zegt Jessica. "Het was eigenlijk heel eng, op dat moment. maar nu gaat het wel beter." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!