KZ wint van Tempo, Groen Geel nog puntloos

KOOG AAN DE ZAAN - KZ heeft de eerste overwinning van het seizoen in de Korfbal League binnen. In eigen huis won de ploeg van Dennis Doves met 32-20 van Tempo. Eerder op de dag verloor Groen Geel met 33-24 bij PKC.

KZ - Tempo 32-20
Het was al vroeg duidelijk dat KZ de punten zaterdagavond in eigen huis zou houden. Het duurde liefst achttien minuten voor Tempo de eerste treffer wist te noteren. In die tijd hadden de Zaankanters al twaalf keer raak gemikt, waardoor er een tussenstand van 12-1 op het scorebord stond. Vanaf dat moment begon Tempo wel meer punten te maken, maar spannend werd de wedstrijd niet meer. KZ hield een voorsprong van zo'n twaalf punten en via 21-9 en 26-16 stond er aan het einde van de wedstrijd een stand van 32-20 op het bord. Topscorer aan de kant van KZ was Marjolijn Schenk met negen doelpunten.

PKC - Groen Geel 33-24
Ondanks dat Groen Geel nog geen punten heeft verzameld dit seizoen, lijkt de ploeg zich steeds beter te kunnen meten met het niveau in de Korfbal League. Ook het sterke PKC wist niet direct raad met het spel van haar tegenstander. Met de rust stond er een stand van 17-12 op het bord, mede doordat Olav van Wijngaarden vlak voor tijd nog een doelpunt wist te maken.  Via Lisanne de Bruin leek Groen Geel terug te komen in de wedstrijd (23-20), maar uiteindelijk kwam de ploeg van Dico Dik niet meer dichterbij. Via 26-20 en 27-23 liep PKC uiteindelijk uit naar 33-24.