Ga naar Content

Baldadige wasbeer in de val gelokt in Huizen

HUIZEN-  Hoe vang je een baldadige wasbeer? Met pindakaas blijkbaar. De exoot die de afgelopen dagen een gezin in Huizen terroriseerde werd er afgelopen nacht mee in een kooi gelokt.

Foto:

De wasbeer was afgelopen nachten druk in het weer om de achtertuin van het gezin te slopen. Er stond al een vangkooi van Dierenambulance Gooi en Vechtstreek in de tuin en gisteren is er nog eentje extra bij geplaatst. Vandaag zal het beestje met natuurlijk boevenmasker worden ondergebracht bij Stichting Aap in Flevoland.

Flinke reis

Wasberen horen eigenlijk van nature niet in de Nederlandse natuur thuis. De dieren worden wel steeds vaker in Nederland gespot, maar houden zich vooral in Limburg op. Het Gooise exemplaar heeft er dus al een flinke reis op zitten. Volgens de dierenambulance maakt de wasbeer het goed. 

De wasbeer

De wasbeer (Procyon lotor) is een middelgroot dier met langharige peper-en-zoutkleurige vacht. Kenmerkend voor de wasbeer zijn het zwarte masker en de 4 tot 7 zwarte staartringen. Oorspronkelijk kwam de wasbeer alleen voor in Noord-Amerika. In de jaren dertig van de twintigste eeuw is hij voor de pelsdierfokkerij ingevoerd in Europa en ontsnapt naar het wild. In Nederland zijn er incidenteel waarnemingen. (bron: zoogdier vereniging)

Lees ook