Ga naar Content

West-Friezen trappen nieuw voetbalproject voor 35-plussers af in Enkhuizen

ENKHUIZEN - Ruim 80 West-Friezen trapten gisteravond een nieuw project af bij VV Dindua in Enkhuizen. Op sportpark Immerhorn vond de lancering plaats van 7x7 herenvoetbal voor 35-plussers. Lid van Dindua en initiatiefnemer Theo Muskee is enthousiast over het nieuwe voetbalfenomeen: "Mooi om te zien dat mannen die gestopt waren met de KNVB-competitie op de zaterdag of zondag de schoenen weer uit de schuur hebben gehaald."

Foto: Theo Muskee

"We blijven dicht bij huis in oostelijk West-Friesland", zegt Theo. "Ook blijven we fit en is dit minder blessuregevoelig. Bijzonder is ook dat het ontbreken van een scheidsrechter gezeik voorkomt en dat is een verademing. Er valt geen onvertogen woord en het plezier spat er van af."

West-Friese voetbalverenigingen organiseren in het najaar en voorjaar acht vrijdagavondtoernooien waarbij alle clubs om de beurt gastheer zijn. Het 7x7 voetbal wordt op een half veld gespeeld, waarbij de spelers geen tackles of slidings mogen maken. Spelers die vermoeid raken kunnen rustig buitenspel blijven staan of zich doorlopend laten wisselen.

Nieuwe leden

De nieuwe toernooien zorgen er volgens Muskee voor dat het spel zelfs nieuwe leden aantrekt die niet eerder hebben gevoetbald. Er zijn nu ruim drie herenteams en het is de ambitie daar een vierde team aan toe te kunnen voegen. Zo kunnen zij naast de West-Friese voetbalpoule ook onderlinge wedstrijden afspreken.

Teams uit Andijk, Enkhuizen, Lutjebroek, Medemblik en Opperdoes deden gisteravond mee aan dit nieuwe initiatief. Het eerste toernooi werd gewonnen door het team uit Medemblik. Zij werden na afloop in de kantine getrakteerd op een rondje.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!