Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

NL
V

Man zwaait met hakbijl op veerpont Buitenhuizen: verdachte aangetroffen

23 november 2019, 13.03 uur · Aangepast 23 november 2019, 14.04 uur · Door Redactie

SPAARNDAM - De politie heeft vanmiddag dringend gezocht naar een man die eerder vandaag een scéne heeft geschopt op de veerpont over het Noordzeekanaal bij Buitenhuizen.

Google Streetview

De man wilde de veerpont niet verlaten op het eindstation, waarop een confrontatie tussen de schipper en de man volgde. De man haalde op een zeker moment een hakbijl tevoorschijn en begon hiermee in het rond te zwaaien. 

Het incident liep uiteindelijk goed af: de schipper wist de man tot bedaren te krijgen en er raakte niemand gewond. Wel wist de man de veerpont te verlaten. De politie is daarom in Spaarndam en omgeving op zoek geweest naar een blanke man van 32 jaar oud met blonde haren en een zwart bomberjack. Hij heeft een zilveren fiets met groene fietstassen. De politie waarschuwde de man niet zelf te benaderen maar direct 112 te bellen. 

Een woordvoerder van de politie bevestigde dat er druk gezocht werd naar de man. Hij is ondertussen aangetroffen.

Met de schipper gaat het volgens een woordvoerder van het GVB naar omstandigheden goed. Hij is opgevangen en zal aangifte doen tegen de man. De veerlijn is enige tijd gestremd geweest door het incident, op dit moment wordt een andere schipper naar de locatie gebracht zodat de dienstregeling weer op kan starten.