Ga naar Content
Noord-Holland

Provinciebestuur: 'Handen af van natuurgebieden in Noord-Holland'

23 november 2019, 11.31 uur
Door: Redactie · Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

Het kabinet hoeft niet aan te kloppen bij het Noord-Hollands provinciebestuur om aan de zogenoemde Natura2000-gebieden te morrelen. Dat vertelde Gedeputeerde Zita Pels vanmorgen op een congres voor GroenLinks-jongeren in Zaandam.

Volgens Pels heeft GroenLinks zich jarenlang verzet tegen de PAS, de Programmatische Aanpak Stikstof. "En nu ineens zitten we aan de knoppen als het om de oplossingen voor deze crisis gaat."

"Deur blijft dicht"

Wat voor het provinciebestuur daarin leidend is, is dat naar het zoeken van oplossingen voor het stikstofprobleem de natuur niet in gevaar mag komen. "Dit kabinetbestuur presenteerde [...] het vreselijke plan om natuurgebieden te schrappen. Als Noord-Holland zullen we de minister helpen in het vinden van oplossingen om de stikstofuitstoot naar beneden te brengen. Maar kabinet, als jullie komen aankloppen om aan onze natuurgebieden te morrelen, weet dan dat de deur dichtblijft."

"Dit is een duidelijk signaal aan de minister dat ze in Noord-Holland niet hoeft te gaan zoeken"

zita pels, gedeputeerde noord-holland

Pels gaat verder: "De provincie is het bevoegd gezag als het gaat om natuur. De minister kan het overleg aangaan met Europa om minder Natura2000-gebieden te krijgen, maar uiteindelijk zijn het de provincies die de natuur beschermen. Dit is een duidelijk signaal aan de minister dat ze in ieder geval in Noord-Holland niet hoeft te gaan zoeken omdat wij de gebieden zullen blijven beschermen en herstellen."

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!