Ga naar Content

Disco Night en bier- & wijntocht: Waar kun je dit weekend naar toe in West-Friesland?

WEST-FRIESLAND - Ben je op zoek naar een leuk evenement voor dit weekend of naar een activiteit die je de komende dagen kunt doen? Dan hebben wij hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun je vanavond naar een theatervoorstelling in Het Park in Hoorn, morgen naar een feestje voor alle leeftijden in De Tuf in Bovenkarspel en zondag kun je meedoen aan de Herfstige bier- en wijntocht in Wervershoof.

Foto: Adobe Stock

Vrijdag

In Schouwburg Het Park in Hoorn kun je vanavond kijken naar de theatervoorstelling Verzet op Zolder. Dit is een musical over vriendschap, moed en verraad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toneelvereniging Op Zolder is al jarenlang een begrip in Hoorn en verzetten zich met humor en satire tegen de Duitse bezetter.

Zaterdag

Als je er deze zaterdag vroeg uit bent, kun je wellicht meedoen aan de Paus Pike Challenge. Dit is een viswedstrijd in de wateren van de gemeente Stede Broec.  Er wordt om 8.00 uur verzameld bij café De Paus in Lutjebroek en daarna wordt er op eigen gelegenheid gevaren en gesnoekt. Na het vissen worden de hengels neergelegd voor de prijsuitreiking met een uitgebreid buffet.

Liefhebbers van bluesmuziek en van bluesrock zitten morgenavond goed in De Schoof in Wervershoof. Tijdens het Blues-rock festival kun je morgenavond vanaf 19.00 uur terecht. Er wordt door het Brent Emmerink Trio uit Hoorn een ode gebracht aan Stevie Ray Vaughn en Moondaze zal deze avond ook spelen. Zij brengen begin volgend jaar hun nieuwe album uit en zullen hier vast een voorproefje van geven.

Of je nu twintiger bent of al richting de pensioengerechtigde leeftijd gaat, iedereen kent de muziek van ABBA. Reden voor Joey Leeuwinga uit Bovenkarspel om een Disco Night in Vereenigingsgebouw De Tuf te organiseren met de band ABBA Fever. Bij de show van deze band ga je gegarandeerd even terug in de tijd en de rest van de avond wordt ingevuld door DJ Martin.

Waar dit evenement eerder in Brouwerij De Werf zou worden gehouden, hebben de organisatoren nu besloten om de tributeband U22U morgenavond te laten spelen in de Drommedaris in Enkhuizen. Dit ligt gelukkig niet ver uit elkaar vandaan. De bandnaam zegt het al, U22U is een tributeband van de Ierse rockband U2. Al sinds 2008 zetten zij een show vol spektakel neer.

Zondag

Deze zondag zit je goed in Wervershoof. Het dorp is vier cafés rijk en tussen deze locaties loopt morgen een bier- en wijntocht. Je kunt wandelend, steppend of zelfs fietsend door het dorp. In ieder café wordt een ander bier of andere wijn geschonken, met daarbij vier bijpassende hapjes. De tocht begint zondag om 14.00 uur.

Niet alleen de cafés zijn open, maar ook sociaalcultureel centrum De Schoof opent deze zondag weer haar deuren voor een tributeband. The Cats tributeband The Cats Aglow geeft namelijk in De Schoof een herfstconcert. Zanger van de band IJsbrand van Belleghem stond in september nog in de finale van The Voice Senior. Vanaf 16.00 uur kun je deze zondag binnenkomen in het sociaal cultureel centrum in Wervershoof.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!