Alkmaar

NL
V

Bewoners durven niet meer te slapen na plofkraak in Alkmaar

22 november 2019, 13.45 uur · Aangepast 22 november 2019, 15.03 uur · Door Redactie

ALKMAAR - Het houdt de gemoederen goed bezig vandaag in de Vondelstraat in Alkmaar. Afgelopen nacht werd er een explosief gevonden bij een ABN AMRO-pinautomaat in de straat. 

Dat het niet tot een plofkraak is gekomen, die onbekenden aan het voorbereiden waren, is te danken aan een toevallig langsrijdende agent in zijn dienstauto. Buurtbewoners pleiten er nu voor dat de geldautomaat verdwijnt, want ze voelen zich niet meer veilig in hun eigen buurt.  

Rond 02.00 uur schrok Marjan Wagemans wakker van geluiden buiten. De straat stond vol met politie. "Ik ging naar buiten en ik vroeg aan de agenten 'ben ik hier veilig?', waarop de politie antwoordde dat ik snel naar binnen moest gaan."

Buurtbewoners voelen zich niet meer veilig na plofkraak - NH Nieuws

Het is volgens bewoonster Belinda Pancras niet de eerste keer dat dit gebeurt in de buurt. Van de week hoorde ze een enorme knal. "Die ontploffing voelde ik zelfs in mijn bed. Mijn ramen trilden."

De buurtbewoners zijn het zat en vinden een geldautomaat in hun straat veel te gevaarlijk. Wagemans: "We gaan actie ondernemen. Dit kan niet. We voelen ons niet meer veilig. We weten niet of wij de aankomende weken nog goed kunnen slapen zolang er hier een pinautomaat is."

Vijfde incident in één week

Woensdag was er een 'geslaagde' plofkraak in Alkmaar, in het zuiden van de stad, niet ver van de Vondelstraat. De knal van de kraak werd tot in Bergen gehoord. Een vestiging van Albert Heijn raakte daarnaast ook zwaar beschadigd. 

In een reactie noemde Nederlandse Vereniging van Banken de vier plofkraken die binnen één week tijd plaatsvonden in Noord-Holland 'verschrikkelijk' en 'zorgwekkend'. Amsterdam, Alkmaar en Zaandam (twee keer) werden deze week al 's nachts opgeschrikt door meerdere explosies.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!