Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Plofkraak in Alkmaar verijdeld door langsrijdende agent: "We zijn door het oog van de naald gekropen"

22 november 2019, 07.06 uur · Aangepast 22 november 2019, 11.20 uur · Door Redactie

ALKMAAR - "We zijn door het oog van de naald gekropen. Er wonen zeven mensen boven die pinautomaat. Je wil niet weten wat er was gebeurd als die bom was afgegaan." De schrik zit er behoorlijk in bij de Alkmaarse Belinda Pancras, die vlakbij de ABN AMRO-pinautomaat aan de Vondelstraat woont. Niet gek, want het scheelde maar een haartje of de buurt was vannacht tussen 02.30 en 03.00 uur uur opgeschrikt door de explosie van een plofkraak. 

Belinda Pancras

Dat het net niet zover is gekomen, is te danken aan een toevallig langsrijdende agent in zijn dienstauto, vertelt Belinda in alle vroegte aan NH Nieuws. Haar man Niels moest vanwege zijn werk midden in de nacht opstaan en toen hij de voordeur achter zich dichttrok, zag hij op straat meerdere agenten. En dat niet alleen, want op de stoep ligt ook een explosief, vertelt hij. "Een heel grote buis met een lang lont. Het moest nog aan de pinautomaat worden bevestigd, maar ze zijn duidelijk gestoord door die agent die langsreed."

 

"Het explosief moest nog aan de pinautomaat worden bevestigd. Ze zijn duidelijk gestoord door die agent"

niels pancras, buurtbewoner

Op het moment dat Belinda en Niels hun verhaal doen - rond de klok van 06.30 uur - ligt het explosief nog altijd op de stoep. Als het stel naar buiten kijkt, zien ze meerdere politieauto's, agenten en brandweerlieden, vertellen ze. De bewoners van de appartementen boven de geldautomaat  zijn in het holst van de nacht uit hun woningen gehaald. Zij zijn overgebracht naar een hotel in de buurt, aldus Belinda.

De politie laat via Twitter weten dat er een onderzoek loopt: 

Een woordvoerder van de politie bevestigde dat het explosief er rond 7.15 uur nog lag. De Forensische Opsporingsdienst en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben het voorwerp opgeruimd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!