Amsterdam

Miljoeneninjectie voor A7 en A8: snelwegen krijgen extra rijstroken

22 november 2019, 00.07 uur · Aangepast 22 november 2019, 08.08 uur · Door Redactie

Whatsapp

De overheid investeert de komende jaren miljoenen euro's in de infrastructuur rondom Amsterdam, Zaandam en Hoorn. Zo komen er extra rijstroken op de A7 en A8, maatregelen voor het lokale wegennet, fietsen en het openbaar vervoer. 

CC BY-SA 3.0 via Wikipedia
CC BY-SA 3.0 via Wikipedia

Het miljoenenbedrag staat in plannen dat ministers Cora van Nieuwenhuizen en Stientje van Veldhoven na gesprekken met onder meer gemeentes en provincies publiceren. "We richten ons op de grote knelpunten en op een goede bereikbaarheid in alle regio’s", zegt Van Nieuwenhuizen.

Schiphol

Ook gaat Schiphol Plaza, het openbaarvervoersknooppunt van de luchthaven, voor miljoenen euro's op de schop. Zo wordt het busstation verplaatst en komen er meer in- en uitgangen. Verder komen er meer treinen tussen Amsterdam, Hoofddorp en Schiphol Airport. 

In de zomer werd al bekend dat de A7 op meerdere plekken in onze provincie wordt verbreed om de bereikbaarheid tussen Hoorn en Amsterdam te verbeteren. Ook werd toen al duidelijk dat het fietsnetwerk en het ov tussen de twee steden wordt verbeterd.

Whatsapp