Ga naar Content

Extra veiligheidsmaatregelen bij Sint-intocht Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Er worden extra veiligheidmaatregelen getroffen bij de intocht van Sinterklaas in Heerhugowaard, komende zaterdag. Reden is een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en mogelijke reacties daarop. KOZP krijgt een - nog geheime - plek langs de route om te demonstreren.

Foto: Politie bij intocht Alkmaar / NH Nieuws

"Dat zal niet bij het Stadsplein of Middenwaard zijn", laat een gemeentewoordvoerder aan NH Nieuws weten. "We zullen die demonstratielocatie kort vooraf bekend maken, áls we die al bekend maken." Dit heeft volgens de gemeente te maken met signalen die er zijn over mogelijke tegen-demonstraties van 'pro-Pieten'.

"Die hebben geen demonstratie aangekondigd bij ons, maar op sociale media lezen we daarover." Over wat de extra veiligheidsmaatregelen zijn, laat de gemeente zich niet uit.

Sint Nicolaas maakt om 12:00 uur zijn opwachting op het bordes van het gemeentehuis aan het Stadsplein. Al eerder beginnen de festiviteiten daar. Daarna vertrekt de goedheiligman via winkelcentrum Middenwaard voor een korte tocht door de gemeente die eindigt op het Raadhuisplein.