Ga naar Content

Hilversumse energiecoöperatie blokkeert raadhuis met toeterende auto's: "We hebben laadpalen nodig"

HILVERSUM - Hilversum heeft steeds meer elektrische deelauto's, maar het ontbreekt aan voldoende parkeerplekken met laadpalen om de auto's op te laten. Tot grote woede van de Hilversumse Energie Transitie, de coöperatie achter de auto's. Met meerdere toeterende auto's werd gisteravond de toegang tot het raadhuis geblokkeerd om aandacht te vragen voor het probleem. 

Foto:

De Hilversumse Energie Transitie heeft het doel om volgend jaar verdeeld over heel Hilversum twintig elektrische deelauto's te hebben staan. Hilversummers kunnen zo'n schone auto voor een korte tijd lenen. 

"We kunnen toch niet wachten op de gemeente? We hebben nu al twee 'weesauto’s' zonder laadpaal"

Jeroen Pool

De energiecoöperatie weet steeds meer e-deelauto's aan te schaffen, maar het ontbreekt nog aan vaste parkeerplekken met laadpalen om de auto's neer te zetten. Het voornaamste probleem: het aanvragen van de palen duurt ontzettend lang, gemiddeld dertien maanden. "Daar kunnen we toch niet op wachten? We hebben nu al twee 'weesauto’s' zonder laadpaal", zegt coördinator Jeroen Pool. 

Hilversumse energiecoöperatie blokkeert raadhuis met toeterende auto's: "We hebben laadpalen nodig" - NH Nieuws

Aparte parkeerplaatsen

Ook waar er wel laadpalen worden geplaatst gaat het volgens de Hilversumse Energie Transitie niet altijd goed. De laadpalen voor de deelauto's worden nog te vaak bezet door andere elektrische auto's of zelfs door normale auto's. "We willen een bord met de tekst: 'Let op: alleen voor e-deelautorijders van HET'. En we willen het nationale autodelen-embleem in het rood op het parkeervak hebben, zodat het zich onderscheidt van de groene kleur van het embleem van de andere elektrische auto’s."

Met het protest wil de Hilversumse Energie Transitie de gemeente aansporen om vaart te maken met de extra laadpalen en de speciale parkeerplekken. Als dat niet gebeurt zou het zomaar eens kunnen gebeuren dat de doelstelling voor twintig elektrische deelauto's in 2020 niet wordt gehaald. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!