Ga naar Content

Bedrijf in Huizen ontruimd na lekken mogelijk gevaarlijke stof

HUIZEN - Een bedrijf aan de Rokerijweg in Huizen is vanochtend ontruimd. De reden was het vrijkomen van een stof in een mengproces. Er was geen gevaar voor de omgeving. 

Foto: Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

De brandweer meldde aan NH Nieuws dat er iets mis was gegaan bij een zogeheten mengproces bij het bedrijf BN International BV in Huizen. Ze hebben in de middag het vat gestabiliseerd, waardoor de druk op het vat verminderd is. Hierdoor is het proces gestopt en was er geen gevaar meer voor de omgeving. In de video hieronder vertelt Thomas Kors van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek waarom de brandweer dan toch zo massaal is uitgerukt.

Geen gevaar voor omgeving - NH Nieuws

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Medewerkers werden opgevangen in de kantine van het hoofdgebouw. Na het doorluchten werd het pand weer teruggeleverd aan de eigenaar. In de video hieronder vertelt Merle Deterink van BN International hoe de medewerkers reageerden op de 'zure lucht' en wat het bedrijf precies doet.

Meteen ontruimd bij zure lucht - NH Nieuws

Er hangt nog wel een vreemde lucht en daarom heeft de brandweer na afloop het pand gelucht. In de video hieronder vertelt woordvoerder Thomas Kors wat de brandweer precies gedaan heeft om de situatie veilig te maken. Dit is de laatste stand van zaken.

"De druk is van het vat" - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!