Ga naar Content

Zaandamse zwartrijders (16) nacht in cel na bedreigen NS-personeel

ZAANDAM - Twee 16-jarige Zaandammers zijn gisteravond aangehouden omdat zij NS-personeel onder meer hadden beledigd en bedreigd. 

Foto: AdobeStock

Toen een conducteur de twee betrapte op zwartrijden, werd hen naar hun identiteitsbewijzen gevraagd. Die bleken ze niet bij zich te hebben, waarop het NS-personeel de politie inschakelde.

Daarvan kregen de twee jongens het zo benauwd dat ze probeerden de benen te nemen. Dat lukte niet, mede omdat het betrokken NS-personeel hulp kreeg van enkele omstanders. Wel bedreigden en beledigden ze de conducteurs, en probeerden ze hen te bespugen

Nacht in de cel


De politie heeft het duo uiteindelijk ingerekend en meegenomen naar het bureau, waar ze de nacht in de cel hebben doorgebracht. De politie doet onderzoek naar de strafbare feiten waaraan ze zich schuldig zouden hebben gemaakt. Behalve het niet kunnen tonen van legitimatie en het reizen zonder vervoersbewijs, zijn dat belediging, bedreiging, verzet bij aanhouding en mishandeling. 

Drie NS-medewerkers hebben aangifte gedaan tegen de twee pubers. De politie looft het NS-personeel voor hun 'daadkrachtige' optreden en bedankt de omstanders voor hun hulp. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!