Ga naar Content
Alkmaar

Gigantisch brugdeel vaart door Alkmaar

20 november 2019, 16.05 uur · Aangepast 20 november 2019, 16.18 uur
Door: Redactie · Foto: Provincie Noord-Holland

ALKMAAR - Een opmerkelijk tafereel in Alkmaar. Daar voer vanmiddag een boot met een gigantisch brugdeel door de stad. Het onderdeel is bestemd voor de Kogerpolderbrug op de N244 bij West-Graftdijk. 

Foto: Peter Bosman

Afgelopen weekend is er begonnen met de werkzaamheden aan de brug over het Noordhollands Kanaal. Het zogenaamde brugval is geproduceerd bij een bedrijf in het Friese Suman. "Het is het deel wat op en neer gaat", meldt een woordvoerder van Provincie Noord-Holland

Brug vaart door de stad - NH Nieuws

Mooi gezicht

Het grote gevaarte zorgde in Alkmaar in ieder geval voor veel bekijks. Zo gaan er in de Facebookgroep Je bent Alkmaarder als veel foto's rond van mensen die een glimp konden opvangen van het brugdeel. "Wat een mooi gezicht", is de reactie van een vrouw die een kiekje wist te maken. 

Er zijn al meer werkzaamheden rondom de brug gedaan. Zo is de N244 - de weg waar de brug aan grenst - afgelopen maand voor een week afgesloten geweest, omdat het wegdeel tussen de Leeghwaterbrug en de Kogerpolderbrug opnieuw werd geasfalteerd.

Volgens de Provincie ondervindt het verkeer geen hinder van het plaatsen van het brugdeel; die komt namelijk naast de tijdelijke brug. Waarschijnlijk gebeurt dit allemaal komend weekend en wanneer precies is afhankelijk van het weer. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!