Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Omwonenden niet verbaasd over plofkraak: "Elke dag geconfronteerd met criminaliteit"

20 november 2019, 12.07 uur · Aangepast 20 november 2019, 12.29 uur · Door Redactie

ZAANDAM - Buurtbewoners van de Lobeliusstraat in Zaandam zijn niet verbaasd dat er afgelopen nacht een plofkraak in hun straat is geweest. Dat vertellen ze voor de camera van NH Nieuws. Gisteren was er ook al een plofkraak in Zaandam. 

"We zijn in Nederland enorm afgezakt op het gebied van criminaliteit", aldus een omwonende. "We worden elke dag geconfronteerd met liquidaties, witwassen, drugs en al die dingen."

Enorme knal

Een andere buurman vult hem aan: "Nee, het verbaast mij niks. Maar wat doe je eraan? Het is wel een mooie bende hiero, nu kan ik nergens meer terecht om geld te pinnen."

Omwonenden plofkraak in Zaandam niet verbaasd - NH Nieuws

De Zaandammers werden rond 2.40 uur opgeschrikt door een enorme knal. Een pinautomaat werd opgeblazen door twee verdachten, die na de explosie op een scooter zijn gevlucht. 

Negen appartementen werden tijdelijk ontruimd, waarna de bewoners werden opgevangen in het nabijgelegen politiebureau. Inmiddels zijn alle bewoners teruggekeerd. 

Naast Zaandam was er afgelopen nacht ook een plofkraak in Alkmaar. Met de twee plofkraken van vannacht staat de teller in Noord-Holland voor alleen deze week al op vier. Zo werd er in de nacht van zondag op maandag een geldautomaat in Amsterdam opgeblazen en was in de nacht van maandag op dinsdag een geldautomaat aan de Vrieschgroenstraat in Zaandam het doelwit. In Zaandam zijn dus in amper 24 uur twee geldautomaten opgeblazen.