Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Ook Zaans Medisch Centrum voert morgen actie: "Manier om boodschap af te geven"

19 november 2019, 16.59 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

ZAANDAM - Ook personeel van het Zaans Medisch Centrum doet morgen mee aan de landelijke actiedag van ziekenhuispersoneel voor een betere CAO. Verpleegkundige Femke Dekker: "De werkdruk loopt al jaren op en is nu echt te hoog."

Het personeel van het Zaans Medisch Centrum zucht volgens haar onder de werkdruk. En dat heeft ernstige gevolgen voor de toekomst. "Veel collega's verlaten het beroep. Het is niet meer aantrekkelijk om voor dit salaris zo hard te werken."

Artsen Zaans Medisch Centrum over landelijke actiedag - NH Nieuws

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Daarom willen de artsen en verpleegkundigen actie voeren om het beroep aantrekkelijker te maken. Dekker: "Dat zoveel mogelijk jonge mensen ervoor gaan kiezen om de verpleging en zorg in te gaan. Dat is waar wij ook voor willen strijden."  

"We zijn zeer loyaal aan onze patiënten, dus we vinden het erg moeilijk"

Arts Natasja Gest-Overberg, Zaans Medisch Centrum

Morgen zullen er zogeheten 'zondagsdiensten' worden gedraaid. En dat heeft gevolgen voor de patiënten. Geplande operaties zijn afgezegd en afspraken bij poliklinieken geschrapt. Spoedoperaties gaan wel gewoon door.

Loyaal

Echt gemakkelijk voelt het personeel zich niet bij de actie. "We zijn zeer loyaal aan onze patiënten", verklaart verpleegkundige Natasja Gest-Overberg van het Zaans Medisch Centrum. "Dus wij vinden het erg moeilijk. Maar dit is wel een manier om de boodschap af te geven."  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook