Ga naar Content

Stadhuis aan Drs. F. Bijlweg wordt verkocht voor 'herontwikkeling'

DEN HELDER - Het straks voormalige stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg in Den Helder zal door de gemeente worden verkocht. De toekomst van het pand is nog onbekend, maar de gemeente geeft aan dat het gebouw zal worden 'herontwikkeld'.

Foto: Rogier Dankerlui

Er wordt al 30 jaar gesproken over renovatie of nieuwbouw van het stadhuis, dat even zo lang aan de Drs. F. Bijlweg is gevestigd. Daarvoor was het gemeentehuis aan de Kerkgracht. Het oude stadhuis wordt vanaf volgend jaar tijdelijk weer als zodanig in gebruik genomen.

Veel mis

Met het pand aan de Bijlweg - voorheen bejaardentehuis Zuyder Horn - is al lang veel mis: klimaatbeheersing is niet goed, het is er te klein en het lekt. De ambtenaren verhuisden daarom vorig jaar tijdelijk naar het bedrijventerrein Kooypunt. Het publieksdeel blijft vooralsnog wel aan de Bijlweg, maar is vanaf 2020 dus voor enige tijd weer aan de Kerkgracht te vinden.

Begin dit jaar werd besloten dat het stadhuis naar Willemsoord gaat. Het wordt gehuisvest in gebouwen 66 en 72.

Miljoenen euro's
Voor de verhuizing, renovatie en nieuwbouw trekt de gemeente miljoenen euro's uit. Er is een bedrag van 15,8 miljoen euro apart gelegd om de panden op Willemsoord te renoveren en 5,3 miljoen euro is voor de huur van de tijdelijke gemeentepanden op het Kooypunt en aan de Kerkgracht. Daarnaast wordt er nog een bijdrage van 9 miljoen gedaan voor de investeringen van Willemsoord.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!