Ga naar Content

Connexxion zet meer busjes op Texel in, Texelhopper vaker op tijd

TEXEL - Connexxion is druk bezig om de Texelhopper te verbeteren, zo zullen er binnenkort vier nieuwe busjes op het eiland rijden. Ook werkt het vervoersbedrijf aan de stiptheid en aanrijtijd van de busjes.

Foto: NH Nieuws/ Matthijs Gemmink

De maatregelen komen nadat Connexxion een boete heeft gekregen van de provincie. Nadat vorig jaar juli een nieuw geautomatiseerd systeem werd ingesteld, werden aanvragen niet meer verwerkt en kwamen de busjes bijna de helft minder op tijd aan. Sindsdien is Connexxion druk bezig om de op aanvraag rijdende busjes te verbeteren. Zo hebben de busjes nu weer een stiptheid van 96 procent.

Lees ook

De boete die de provincie oplegde aan het busmaatschappij bedraagt 280.000 euro, hiervan is de helft voorwaardelijk. Als Connexxion de stiptheid, de aanrijtijd en het verwerken van aanvragen voor de jaarwisseling verbetert,  hoeft het vervoersbedrijf de resterende 140.000 euro niet te betalen. "Het deel van de boete dat wel al is betaald, zal worden ingezet voor kleine projecten om de infrastructuur van Texel te verbeteren", aldus Caroline Coolen, woordvoerster van Provincie Noord-Holland.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!