Ga naar Content

'Twintig bijeenkomsten per jaar voor werkzoekenden in Hoorn is de ambitie'

HOORN - Landelijke Stichting DeBroekriem heeft een enthousiaste ambitie. Oprichter Pieter Vermeer wil twintig bijeenkomsten per jaar organiseren in Hoorn, om werkzoekenden uit deze gemeente weer aan een baan te helpen. De eerste is al gepland, komende maandag.

Foto: Stichting DeBroekriem

"We hebben hier al eens bijeenkomsten georganiseerd voor jongeren die geen werk konden vinden. Dat ging goed en liep af. Maar toen klopten er ook wat oudere mensen bij ons aan die vertelden dat ze onze diensten goed konden gebruiken in Hoorn, en zo is dit idee ontstaan", vertelt Vermeer. 

Volgens Stichting DeBroekriem zijn er nog altijd veel mensen die werk zoeken. "Ook in Hoorn en ook in dit welvarende klimaat." Eerder werkte de stichting al samen met WerkSaam, die zich meer richt op mensen in de bijstand. "Maar we merken ook dat een grote groep is die daar niet bijhoort, maar wel werk zoekt. Denk aan zelfstandigen die opdrachtgevers hebben verloren of vrouwen van partners die te veel verdienen voor een uitkering, maar zelf wel graag willen werken." 

Waardevol

De gemeente Hoorn voelde volgens Vermeer wel wat voor de komst van de zogeheten netwerkbijeenkomsten en workshops die DeBroekriem organiseert. "Ze vinden het waardevol om voor alle soorten werkzoekenden diensten te hebben en iets te kunnen aanbieden." 

Tijdens de bijeenkomsten draait het voornamelijk om workshops, waarbij je vaardigheden leert voor bij het solliciteren. "Het helpt mensen om de positiviteit te behouden, weer opnieuw te voelen en zichzelf in beweging te zetten", vertelt projectmanager Petra van der Vlucht. 

Elke twee weken een bijeenkomst

De allereerste bijeenkomst vindt plaats op maandag 25 november om 13.30 uur, in de Centrale Bibliotheek in Hoorn. Het blijkt de eerste van een lange reeks te zijn. "Ja, we hebben de ambitie om er twintig per jaar te organiseren. We willen zelf uitgroeien naar 30, dus wel één keer per twee weken. Daarbij zijn we nog op zoek naar huisvesting. Het zou bijvoorbeeld leuk zijn als we eens een keer bij de lokale architect mogen komen of in een buurthuis."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook