Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

Fleur (11) ging 33 keer onder het mes en krijgt daarom eigen superheldenpoppetje

18 november 2019, 11.43 uur · Aangepast 18 november 2019, 13.02 uur
Door Carina Gutker · Foto: John van Hamond

DEN HELDER - De 11-jarige Fleur uit Breezand wist dat ze een tekenfilm ging kijken met haarzelf - als superheld - in de hoofdrol. Maar dat van haar animatiefiguurtje ook een superheldenpoppetje in de happy meals van de McDonald's gestopt gaat worden, dát was een verrassing. Ze is door het Ronald McDonald Kinderfonds dan ook niet zomaar uitgekozen om een rol te spelen in de reclamecampagne: het meisje is in haar korte leven liefst 33 keer onder het mes geweest.

Foto: John van Hamond

Bij Fleur is het humaan papillomavirus (de veroorzaker van baarmoederhalskanker) op de stembanden gaan zitten. Het gevolg hiervan is dat er poliepen op haar stembanden groeien die regelmatig moeten worden weggehaald. Dit is nu al 33 keer bij het meisje gebeurd, binnenkort moet ze voor de 34ste keer onder het mes.

Telkens konden haar ouders en zusjes in haar buurt blijven door te overnachten in het Ronald McDonald Huis. Om de kinderen die regelmatig naar het ziekenhuis moeten eens extra in het zonnetje te zetten, werden van drie van hen animatiefiguren gemaakt. Fleur is een van hen.

Televisiepresentator Jan Versteegh verraste haar vrijdag door in haar klas van basisschool de Lichtlijn in Den Helder niet alleen de tekenfilm af te spelen, maar het meisje ook haar eigen fysieke actiepoppetje te geven.

Vanzelfsprekend was ze enorm verbaasd toen ze het poppetje in handen kreeg. Het figuurtje wordt volgende week woensdag op 'McHappy Day', de dag dat donateurs aan het Ronald McDonald Huis worden bedankt, weggegeven bij happy meals.

Bekijk hieronder de animatiefilm met het poppetje van Fleur:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!