KZ na mindere tweede helft onderuit bij LDODK

GORREDIJK - De korfballers van KZ hebben de tweede competitiewedstrijd in de Korfbal League verloren van LDODK. De équipe van trainer Dennis Doves stond in de rust nog met een punt voor op de ploeg uit Gorredijk, maar kon de voorsprong in de tweede helft verre van vasthouden: 33-25.

De Zaankanters kenden een soevereine start en bouwden een voorsprong van vier punten op: 4-8. Dat duurde niet lang, want kort daarna was het LDODK dat de klok sloeg. Binnen afzienbare tijd stonden ploegen weer naast elkaar (8-8), waarna een spannend einde van de eerste helft volgde. Bij de rust stonden de Koogers met 12-13 voor, maar na de break ging het lopen bij de gastheren.

Vooral Erwin Zwart schroefde de doelpuntenproductie hoog op bij LDODK. Met zeven treffers was hij topscorer van zijn ploeg. Bij kon Marjolijn Schenk (7) de meeste punten noteren. Bij 20-17 was het eerste gaatje geslagen, voordat de thuisploeg vanaf 25-20 uitliep naar 31-23. Aan het einde van de wedstrijd stond er een stand van 33-25 op het scorebord, waardoor KZ genoegen moest nemen met een nederlaag en na twee wedstrijden op één punt blijft steken.