Basketbal: Apollo verliest, Den Helder Suns verslaat Weert

AMSTERDAM - Wisselende resultaten voor de Noord-Hollandse ploegen in de Basketball League. Apollo kon lang meedoen met het 'grote' Donar uit Groningen, maar moest uiteindelijk toestaan dat de Groningers aan het langste eind trokken (71-86). Den Helder Suns versloeg BAL Weert.

Apollo Amsterdam - Donar Groningen 71-86
De basketballers van Apollo mochten lang hoop houden op een goed resultaat tegen het sterke Donar. De eerste tien minuten gingen weliswaar met 19-25 verloren; het tweede kwart werd winnend afgesloten (22-21) door de ploeg van coach Patrick Faijdherbe. De ruststand van 41-46 zorgde ervoor dat de Amsterdammers met een goed gevoel aan het derde kwart konden beginnen.

Dichterbij dan vijf punten achterstand kon Apollo echter niet komen en de Groningers wonnen het derde kwart met 17-21. In het laatste deel van de wedstrijd leek Donar alsnog af te stevenen op een dikke overwinning, maar uiteindelijk wist Apollo de schade nog enigszins te beperken. Doordat er uiteindelijk een stand van 71-86 op het scorebord stond, nestelde Donar zich weer vaster in de bovenste regionen van de Basketball League en blijft Apollo rode lantaarndrager met twee punten.

Faijdherbe positief na nederlaag Apollo tegen Donar - NH Nieuws/Maarten Westerduin

Trainer Patrick Faijdherbe was ondanks de negende nederlaag uit de eerste tien wedstrijden positief over het spel van zijn ploeg. "We kwamen met 0-14 achter, daarna vechten we ons terug. Uiteindelijk verliezen we in het vierde kwart ons hoofd, waardoor ze vier driepunters erin schieten. Dat is jammer. Maar ik denk dat ik overall wel tevreden kan zijn."

Den Helder Suns - BAL Weert 72-67
De andere Noord-Hollandse ploeg op het hoogste basketball-niveau, Den Helder Suns, wist de punten wel in eigen huis te houden. De ploeg van Peter van Noord won met 72-67 van BAL Weert. Het eerste kwart werd met 16-15 gewonnen door de Suns, waarna zij hun voorsprong in het tweede kwart uitbouwden tot 36-28.

Daarmee leek het beslissende gat te zijn geslagen, maar door een sterk derde kwart van de Limburgers waren de rollen weer omgedraaid: 46-50. Toch wist de ploeg uit Den Helder het tij weer te keren door het vierde kwart met negen punten verschil te winnen. Met een eindstand van 72-67 kon de ploeg van Van Noord zodoende de vierde overwinning van het seizoen bijschrijven.