Ga naar Content

Groen Geel verliest, Blauw-Wit pakt punt in bloedstollend duel

WORMER - Weinig punten vanavond voor de Noord-Hollandse clubs in de Korfbal League. Groen Geel ging in Wormer onderuit tegen landskampioen Fortuna (26-32), nadat Blauw-Wit eerder op de avond in de dying seconds een punt pakte tegen DOS '46 (27-27). 

Foto: NH Sport / Tom van Midden

Groen Geel - Fortuna 26-32
Een kennismaking met het hoogste niveau van het Nederlandse korfbal voor Groen Geel. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor de ploeg van coach Dico Dik tegen Fortuna kwamen de Noord-Hollanders al snel op een 2-6 achterstand. De ploeg knokte zich knap terug tot 8-8, maar zag de kampioen van vorig seizoen daarna snel uitlopen naar 12-20. Via 16-26 liep de achterstand uiteindelijk nog terug naar zes punten: 26-32. Hierdoor keerde Fortuna met twee punten terug richting Delft. 

We hebben terecht verloren, helaas.

carlo de vries, speler groen geel

Carlo de Vries, al vanaf zijn jeugd actief bij Groen-Geel, keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. "Het was mooi dat het de eerste Korfbal Leaguewedstrijd in Wormer was. Daar hebben we van genoten. Dit was een hele zware wedstrijd tegen de kampioen van vorig jaar. We hebben terecht verloren, helaas."

Carlo de Vries: "Dit was een hele zware wedstrijd" - NH Nieuws

Trainer Dico Dik vond dat zijn ploeg niet goed had gespeeld. "De eerste tien minuten waren we te slap. Daarna kwamen we in ons spel, al werden we in de tweede helft toch wel weggespeeld vond ik. Maar je moet het tegen het hele plaatje zien, we hoeven niet direct van de landskampioen te winnen."

Dico Dik: "We hoeven niet direct te winnen van de landskampioen" - NH Nieuws

NH Sport was aanwezig bij de eerste thuiswedstrijd van Groen Geel. Maandag volgt een reportage.

Blauw-Wit - DOS '46 27-27
In Amsterdam pakte Blauw-Wit tegen DOS '46 het eerste punt van het seizoen. De ploeg van Gerald Aukes en Mark van der Laan leek de punten lang aan de tegenstander te moeten laten, maar tijdens de zoemer wist Loraine Vissers haar ploeg met een ultieme poging op gelijke hoogte te brengen: 27-27. Topscorer aan de kant van de Amsterdammers was Mandy Koelman, die goed was voor negen voltreffers.