Alkmaar

NL
V

Alkmaarse politiek stelt vragen over doodgeschoten Carla: "Wat is er met alle meldingen gedaan?"

16 november 2019, 13.03 uur · Door Redactie

ALKMAAR - De Alkmaarse politiek wil weten hoe er door hulpverleners is omgegaan met de problemen rondom de verwarde Carla Rodrigues. De vrouw werd woensdagochtend neergeschoten door de politie en overleed aan haar verwondingen. Zij zorgde volgens buurtbewoners al lange tijd voor overlast in haar omgeving en omwonenden sloegen tientallen keren - tevergeefs - alarm bij verschillende instanties.

NH Nieuws

Alle fracties in de gemeente hebben daarvoor gezamenlijk vragen gesteld aan het college van B&W. Ze willen weten of het klopt dat er vele tientallen malen meldingen zijn gedaan door buren en buurtgenoten bij politie, GGZ en de gemeente, zoals meerdere buren hebben verteld aan NH Nieuws.

De raadsleden willen weten wat er met die meldingen is gedaan en vragen het gemeentebestuur uitleg te geven over de samenwerking en verantwoordelijkheden van de verschillende hulpverlenende partijen en de rol van de gemeente. Ook spreekt de gemeenteraad haar medeleven uit naar familie, vrienden en omwonenden, maar ook naar de betrokken politieagenten.

Komende week is er door de gemeente een wijkbijeenkomst georganiseerd voor inwoners van 't Rak, de wijk waar 48-jarige Rodrigues woonde en op woensdagochtend werd neergeschoten. De gemeente, politie en Woningcorporatie Woonwaard zullen dan de vragen beantwoorden die leven in de buurt.

De Rijksrecherche, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, heeft het schietincident in onderzoek. Zij richten zich op het schieten en datgene dat daar aan vooraf ging. De problemen die volgens buren al langer speelden bij de vrouw, zijn daar geen onderdeel van.