Ga naar Content

Samir Ben Sallam trakteert liever taart dan dat hij een liedje moet zingen

OSS -  En weer kon FC Volendam drie punten bijschrijven dankzij de 2-1 uitzege op TOP Oss. Voor Samir Ben Sallam was het dubbel feest: hij mocht van trainer Wim Jonk zijn eerste minuten in het eerste elftal maken.

Deze zomer kwam de 18-jarige middenvelder met de één jaar jongere Ibrahim el Kadiri over van Jong FC  Utrecht. El Kadiri zat in Oss voor het eerst op de bank; Ben Sallam kwam in de 68e minuut in het veld in de plaats van Nick Runderkamp. "Een mooi moment dat ik vandaag mijn debuut mag maken."

Ben Sallam moest dit seizoen mede door twee blessures geduld betrachten. Door het wegvallen van Francesco Antonucci en Alex Plat kwam er een plekje vrij op het middenveld. Dat werd in eerste instantie ingevuld door Nick Runderkamp Ben Sallam: "Tuurlijk hoop je altijd te starten, maar daarna moet de knop om en focus je je op een invalbeurt."

Ik ga kijken of er een mooie Marokkaanse taart in de aanbieding is en anders wordt het een palingtaart ofzo...

Samir Ben Sallam

Waar het een traditie is dat debutanten in het Nederlands elftal in de kleedkamer een liedje moeten zingen, geldt bij het Nieuwe Oranje een andere gewoonte. "Gelukkig zitten we bij Volendam", glimlacht Ben Sallam. "Ik zal binnenkort een taart moeten halen. Ik kreeg al in de kleedkamer te horen dat dat de deal is. Ik ga kijkern of er een mooie Marokkaanse taart in de aanbieding is. Anders wordt het een palingtaart ofzo. "

Lees ook