Amsterdam

NL
V

Beroofde cameraploeg is van EenVandaag: "Erg geschrokken en boos"

15 november 2019, 19.50 uur · Aangepast 15 november 2019, 20.17 uur
Door AT5 · Foto: Politie

AMSTERDAM - De twee journalisten die vanmiddag met een vuurwapen zijn bedreigd, zijn een verslaggever en cameraman van EenVandaag. Ze waren al de hele dag op pad om een verhaal te draaien en net klaar met filmen in de Amsterdam-Zuidoost (Bijlmer), toen ze bruut beroofd werden. "Het gaat goed, maar ze zijn natuurlijk erg geschrokken en boos."

Dat zegt hoofd communicatie van de AVROTROS Eric Dekker. "Ze hadden de hele dag gedraaid en waren net klaar met filmen in de Bijlmer. Toen kwam er ineens een scooter op ze af en werden ze door een man met een pistool bedreigd, ze konden niet zien of het echt of nep was."

Filmmateriaal kwijt

De daders, twee mannen, gingen er vervolgens vandoor op de scooter. De verslaggever en cameraman bleven fysiek ongedeerd. Wel zijn ze al het gefilmde materiaal kwijt, evenals de camera, die vele duizenden euro's kost.

Of EenVandaag nu extra maatregelen gaat nemen wat betreft de veiligheid kan Dekker niet zeggen. "Daar gaan we het maandag verder over hebben. Maar het is natuurlijk wel verschrikkelijk dat de vrije nieuwsgaring op deze manier zo abrupt wordt afgebroken. Het is in ieder geval zeker niet zo dat we niet meer in de Bijlmer gaan filmen als we dat willen."

De politie zoekt nog naar de daders

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!