Ga naar Content
Noordkop & Texel

Hier kun je Sinterklaas morgen zien aankomen in de Kop van Noord-Holland

15 november 2019, 17.01 uur · Aangepast 15 november 2019, 19.44 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Adobe Stock

NOORDKOP - De échte Sinterklaas komt morgen aan in Apeldoorn, maar een aantal hulpsinterklazen nemen morgen de honneurs waar in de Noordkop. We hebben voor je op een rijtje gezet waar en wanneer de sint morgen in jouw regio aan land komt.

Foto: Marcia Krijnen

Den Helder

Traditiegetrouw komt Sinterklaas in Den Helder morgenochtend rond 10.30 uur aan op de voormalige marinewerf Willemsoord. Hij meert af aan de steiger bij het Reddingmuseum in de Binnenhaven (tegenover de Flaneerkade) en wordt wekom geheten door waarnemend burgemeester Jeroen Nobel en voorzitter Mark de Graaf van de Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad.

Vervolgens gaat hij naar de Stadshal, waar alle kinderen ook bij mogen zijn. De burgemeester houdt een welkomstwoord, waarna een Pietenkoor optreedt en de Sint in een optocht door de binnenstad naar het Sinterklaashuis gaat. Hier staat het hele programma.

In Julianadorp komt Sinterklaas een week later aan. Hij zal rond 10.45 uur in de muziektent aan het Loopuytpark zijn.

Den Oever

De intocht van Sinterklaas op Wieringen begint om 10.00 uur in de haven van Den Oever. De goedheiligman gaat daarna met zijn gevolg naar de Michaelskerk in Oosterland. In de middag is de intocht in Hippolytushoef en Westerland. Enkele andere hulpsinterklazen meren op andere plekken aan in de gemeente Hollands Kroon. Zo komt de Sinterklaas van Anna Paulowna en Breezand met de boot aan in de jachthaven Het Oude Veer en beginnen na de middag de intochten in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp.

Oudeschild

Op Texel komt Sinterklaas om 12.30 uur aan in de haven van Oudeschild. Hij arriveert aan de kade bij Brasserie TX. Kinderen op de kade krijgen van de pieten pepernoten in hun handen gedrukt en een pietenband zorgt voor live Sinterklaasmuziek. Burgemeester Michiel Uitdehaag en presentatrice Janien de Bruin heten Sinterklaas welkom. Na driekwartier à een uur vervolgt hij zijn tocht door de dorpen.

Onze mediapartner Texelse Courant heeft een overzicht gemaakt van alle aankomsttijden in de Texelse dorpen.

Schagen

Een week later brengt Sinterklaas ook een bezoek aan Schagen. Een ontvangstcomité zingt en danst vanaf 13.30 uur en om 14.00 komt Sinterklaas aan in de recreatiehaven en loopt vervolgens in een stoet door het centrum naar het Makado Centrum. Dit jaar wordt de pakjesboot vergezeld door roeiers van roeivereniging RV De Kop. Locoburgemeester Joke Kruit heet hem welkom.

Het volledige programma staat op de website van het Makado Centrum.

In Warmenhuizen komt de sint wél dit weekend aan: hij maakt zondag vanaf Bolletjescafé De Klok een ronde door het dorp. Een drumband speelt vanaf 13.15 uur om de stoet te verwelkomen en om 13.30 uur vertrekt de stoet. Bekijk hier de route.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook