Start van hoofdcontent

LANDSMEER

nl

Landsmeer wil geen driedaags festival in Het Twiske: "Ik ben er te oud voor en wil rust"

15 november 2019, 13.33 uur · Aangepast 15 november 2019, 16.48 uur · Door Redactie

OOSTZAAN - Drie dagen lang feesten in natuurgebied Het Twiske: het gaat niet gebeuren als het aan Landsmeer ligt. De gemeenteraad van het dorp verwees plannen voor een driedaags alternatief voor het eendaagse 'Welcome to the Future'-festival naar de prullenbak. Daarmee gaf de raad gehoor aan de wens van een lange stoet ongeruste insprekers donderdagavond.

Inter VIsual Studio

Dronken bezoekers die in de tuinen plassen, stampende muziek en verkeersoverlast; in Landsmeer zijn ze klaar met het dansfestival "Welcome to the Future" in natuurgebied Het Twiske. Het schoot veel bewoners dan ook in het verkeerde keelgat toen bleek dat het recreatieschap en de organisatie de happening wilde uitbreiden tot een driedaags evenement. Bewoners trokken donderdagavond massaal naar het gemeente huis om hun afkeuring uit te spreken. 

Driedaags festival van de baan - NH Nieuws

Zuinig met natuur

"Die kleine groene postzegel onder de rook van Amsterdam, daar moeten we heel zuinig op zijn", liet José Berkhof van 'Platform Twiske geen pretpark' weten. Andere insprekers hekelden de dronken mensen in de straat "Daar ben ik te oud voor ik wil rust." Weer anderen halen onderzoeken aan waaruit blijkt dat 'geluidsoverlast bij uitstek stressverhogend is'.  

Strijdbaar

Het betoog van de strijdbare Landsmeerders was niet aan dovemansoren gericht. De raad stemde bijna unaniem tegen de driedaagse festival variant. Wethouder Quakernaad noemt het een duidelijk signaal en José Berkhof van de actiegroep is blij met de uitslag. Ze maakte zich al op om elke andere uitkomst juridisch aan te gaan vechten. "Er zijn veel mensen betrokken, dat voelen de politici ook, want als je gaat procederen dan gaat dat weer van het budget van Het Twiske af."