Ga naar Content

16-jarig meisje door messentrekkers van horloge beroofd in Amsterdam

De politie heeft gisteren twee mannen van 18 en 19 jaar aangehouden in de Amsterdamse Rivierenbuurt op verdenking van horlogediefstal en bedreiging.

Foto: Adobe Stock

Twee mannen hielden rond 11.15 uur een 16-jarig meisje aan op de Bernissestraat. Onder bedreiging van een mes moest het slachtoffer haar horloge afgeven, waarna de verdachten wegrenden.

Een aantal jongeren renden achter de mannen aan en gaven de vermoedelijke locatie door aan de politie. Een hondengeleider die ter plaatse kwam, merkte de verdachten op en wist een van hen aan te houden op de President Kennedylaan. De tweede verdachte werd aangehouden door agenten van het wijkteam.

Horloge aangetroffen

Op aanwijzing van ooggetuigen werd het mes aangetroffen dat vermoedelijk door een van de tieners is weggegooid in een bosje. Het gestolen horloge werd onder een auto teruggevonden op de plek waar de eerste verdachte werd aangehouden.

Een van de verdachten verzette zich tijdens het instappen van de politieauto. Ook begon hij behoorlijk te schelden in de richting van de agenten.

Tijdens het verhoor beriepen de twee tieners zich op hun zwijgrecht. 

Lees ook