Start van hoofdcontent

OOSTZAAN

nl

Actiegroep strijdt tegen 'pretpark' in het Twiske: "Ze willen drie dagen kamperen hier!"

14 november 2019, 19.56 uur · Door Redactie

OOSTZAAN - Omwonenden maken zich grote zorgen om de toekomstplannen van recreatieschap het Twiske: 25 permanente vakantiehuisjes bij Twiske Haven en een fikse uitbreiding van dancefestival Welcome to the Future. Om de plannen tegen te houden, spreken bewoners vanavond in bij de raad van Landsmeer, eerder deden ze dat al in Oostzaan. 

NH Nieuws

"Ze zijn al van 7.000 naar 27.000 mensen gegaan en nu willen ze ook meer dagen", foetert José Berkhof van Platform Twiske Geen Pretpark. "En ze willen ook drie nachten gaan kamperen hier: dat is dus geen goed idee!" Op 25 november neemt de gemeenteraad van Oostzaan een besluit.

 

Maak van het Twiske geen pretpark! - NH Nieuws

Bewoners benadrukken dat het Twiske een Natura 2000-gebied is, waar strenge regels gelden. "Er is ten onrechte de afgelopen drie jaar een vergunning verstrekt voor Welcome to the Future", aldus Berkhof. "Dit mag helemaal niet!" Berkhof wil de raadsleden van Landsmeer en Oostzaan dan ook oproepen om vooral niet het bestemmingsplan aan te passen. "Jullie hebben de sleutel in handen, gebruik die macht!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!