Ga naar Content
Alkmaar

Rozen bij woning overleden Carla: "Ik ben er kapot van, ze luisterde naar mij"

14 november 2019, 20.24 uur · Aangepast 15 november 2019, 11.27 uur
Door: Redactie · Foto: Er hangt een roos aan de deurpost van de Alkmaarse vrouw die is overleden / NH Nieuws

ALKMAAR - De buren van de 48-jarige Carla, die gisterochtend om de hoek van haar huis werd neergeschoten door de politie en aan haar verwondingen overleed, zijn aangeslagen door de gebeurtenis. Buurman Jan Boon besloot rozen te kopen en bij haar woning neer te leggen. "Ze luisterde naar mij, maar de laatste maanden niet meer."

Boon, die gisteren al uitgebreid verslag deed van de heftige gebeurtenis en zelf ook de politie belde, kijkt verslagen uit zijn ogen. Het nieuws van haar overlijden komt heel hard aan, ondanks dat hij gisteren na het zien van haar verwondingen al vreesde voor haar leven. "Ik weet het even niet meer. Moet ik wat voor haar regelen?"

Lees ook

Boon had namelijk ook een soort vriendschappelijk band met zijn buurvrouw, die berucht was in de wijk vanwege de vele overlast die ze veroorzaakte.  "Ik kon haar aan, ze luisterde wel naar me, maar de laatste maanden ging het bergafwaarts en had ik steeds minder vat op haar." Boon krijgt tranen in zijn ogen als hij over Carla praat.

Herdenken

Hij besloot vanmiddag een paar rozen te kopen om zijn buurvrouw te herdenken. Ook andere buren denken na over manieren om Carla, die op goede dagen ook vriendelijk en aardig was, te gedenken. "Het is wel gewoon een mens. Een mens met problemen, die nu niet meer leeft." Overbuurman Quincy de Nijs overweegt met Carla's directe buren snel een avond bij elkaar te gaan zitten. "Om dit alles een plekje te geven." Inmiddels is duidelijk dat dit vanavond heeft plaatsgevonden. 

Over haar uitvaart weten de buren nog niks. "Haar beste vriend zal daar wel over op de hoogte  worden gehouden, maar dat weten we niet zeker. We gaan er hoe dan ook heen. Ze verdient wel een afscheid, waardig, als mens."

Een lieve, goedverzorgde vrouw. Ik zal je missen bij het spreekuur

Bas Wijnen, Wijkagent de mare

De gemeente zegt tegen NH Nieuws 'geschrokken' te zijn van de gebeurtenissen van gisteren. "Ons medeleven gaat dan ook uit naar nabestaanden en bekenden van het slachtoffer. Ook voelen wij mee met de bij het incident betrokken agenten en hulpverleners. Wij kunnen ons voorstellen dat deze gebeurtenis een diepe indruk heeft gemaakt op de directe getuigen."

De woordvoerder geeft aan dat gebiedsconsultenten van de gemeente en de wijkagenten actief zijn als eerste aanspreekpunt. 

Die laatste, wijkagent Bas Wijnen, richtte zich via Twitter aan Carla: "Het spijt mij dat ik hulp voor jou niet sneller voor elkaar kreeg. Rust zacht. Als wijkagent ken ik je al jaren; een lieve, goed verzorgde vrouw, waar het de laatste tijd niet goed mee ging. Ik zal je missen bij het spreekuur wijkagent."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!