Ga naar Content

Sinterklaas komt weer naar 't Gooi: op deze dagen komt de Sint naar jouw woonplaats

NOORD-HOLLAND - Sinterklaas komt weer naar 't Gooi. Morgen doet de goedheiligman de eerste Gooise plaatsen aan, volgende week volgt de rest. NH Nieuws heeft voor je op een rijtje gezet wanneer Sinterklaas bij jou aankomt. 

Foto: Oranjevereniging Blaricum

Hilversum

Sinterklaas zal morgen om 14:00 uur worden ontvangen op de Kerkbrink. Daarna zal hij op zijn paard een route afleggen in het dorp. Uiteindelijk zal hij om 16:15 uur Hilversum weer verlaten met een afscheidsshow op de Kerkbrink. 

Huizen

In de werkhaven van het Nautisch Kwartier zal Sinterklaas morgen om 14:20 uur aanmeren. Sinterklaas en de pieten zullen worden ontvangen door de nieuwe burgemeester Niek Meijer. Na het feestelijke ontvangst zullen ze langs de kinderen lopen en 300 kilo strooigoed uitdelen. Om 15:30 uur gaat Sinterklaas met zijn pieten naar een hotel om uit te rusten. 

Wijdemeren

Om 12:00 komt de Sint en zijn pieten de haven van Loosdrecht binnenvaren. Ze zullen de pakjesboot aanleggen in Jachthaven Wetterwille. Daarna zal de Sint even uitrusten en om 15:00 uur begint de optocht vanaf het gemeentehuis Wijdemeren. 

Weesp

Ook in Weesp komt Sinterklaas zaterdag aan. De boot wordt verwacht om 12:00 uur in De Kom. Daarna zal hij een route afleggen door Weesp. Uiteindelijk eindigt hij op het Grote Plein, waar hij op het balkon van het stadhuis die kinderen weer gedag zwaait. 

Muiden

Zondag komt Sinterklaas in Muiden, als hij even een dag heeft uitgerust. Hij wordt rond 14:00 uur verwacht bij de Sluis. Hij wordt verwelkomd door de burgemeester en daarna legt hij een route door de stad af om te eindigen bij de Kazerne. Hier kunnen kinderen vanaf 15:00 uur een handje geven aan Sinterklaas en om 16:00 uur is het programma afgelopen.

Bussum

Ook in Bussum komt de Sint zondag aan. Hij wordt om 13:00 uur op het Wilhelminaplantsoen verwacht. Hier hebben kinderen de kans om Sinterklaas te ontmoeten. Om 14:30 uur stapt hij op zijn paard richting het Julianaplein. Ook hier kunnen kinderen de Sint weer ontmoeten. 

Naarden

In Naarden moeten de kinderen nog even wachten op de Sint. Hij zal de vesting bezoeken op zaterdag 23 november. Om 17:30 uur zal hij aankomen in de Nieuwe Haven. Vanuit daar zal hij op zijn paard door de vesting rijden. 

Laren

In Laren zal de Sint ook pas volgende week langskomen. Hij wordt op zaterdag om 14:00 uur verwelkomd op het bordes van de Prinsmarij. Na ontvangst van de burgemeester en de kinderen, zal hij een kort rondje maken door Laren. 

Blaricum

Blaricum heeft groots uitgepakt voor de intocht van Sinterklaas. Volgende week zaterdag zal het programma beginnen bij de Malbak om 11:30 uur. Hier zal hij een route lopen langs alle kinderen. Daarna gaat hij door naar het oude dorp. Hier zal het programma beginnen om 14:30 uur bij de Handbalvereniging SDS'99. Als kinderen het leuk vinden kunnen ze meelopen met de stoet van Sinterklaas.

Eemnes

Als laatste is er volgende week zaterdag ook nog een intocht in Eemnes. De Sint zal aankomen rond 13:00 uur in de haven van Eemnes. Vanaf de Wakkerendijk zal de Sint een rondje doen langs de kinderen. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!