Ga naar Content
Noord-Holland

Jouw Noord-Holland: Jongeren, onderwijs en arbeidsmarkt

De provincie wil de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt verbeteren. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Noord-Holland samen met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Deze week staat Jouw Noord-Holland in het teken van jongeren, onderwijs en arbeidsmarkt, een gebied waarop de provincie veel activiteiten onderneemt.  

Zo werken steeds jonge mensen als trainee aan de toekomst van onze provincie. Op dit moment doen 13 trainees zo ervaring op met maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast kijken we naar het Provinciespel, dat scholieren laat zien hoe democratie werkt. Zij gaan op de stoel van een politicus zitten in de Statenzaal. Ze richten zelf politieke partijen op en overleggen over de inrichting van Noord-Holland.

Techniekcampus

Omdat het bedrijfsleven zit te springen om goed opgeleid technisch personeel, draagt de provincie bij aan technische campussen. Daar gaan studenten praktisch aan de slag en doen ze opdrachten voor het bedrijfsleven. Ten slotte besteden we aandacht aan techniekevenementen, die gezamenlijk worden georganiseerd door het bedrijfsleven, het onderwijs en de provincie. 

Dat, en nog veel meer, deze week in Jouw Noord-Holland. 

Jouw Noord-Holland
Noord-Holland is misschien wel de meest innovatieve provincie als het gaat om kenniseconomie en circulaire economie. De provincie stimuleert op tal van gebieden initiatieven die hieraan bijdragen. In Jouw Noord-Holland laten we dat zien met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen én op radio en tv. Jouw Noord-Holland wordt gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.