Alkmaar

Kinderen zingen protestlied over bomenkap De Hout: "Spierballen laten zien"

12 november 2019, 21.53 uur · Aangepast 12 november 2019, 22.17 uur · Door Redactie

Whatsapp

ALKMAAR - Stichting Red de Hout heeft een protestlied over de bomenkap in het Alkmaarse stadspark De Hout opgenomen. De actiegroep strijdt al lange tijd tegen de bomenkap die volgens de Noordwest Ziekenhuisgroep nodig is om een nieuw ziekenhuis te bouwen. "Het lied wordt gezongen door kinderen. Want zij zijn de toekomst en het is hun stadspark dat door wanbeleid van de gemeente Alkmaar en Noordwest Ziekenhuis binnenkort gedeeltelijk voor de bijl gaat."

Stichting Red de Hout

Volgens Johan Bos van Red de Hout is er gekozen voor het maken van een lied omdat alle argumenten inmiddels wel zijn gebruikt. "Als de politiek niet luistert naar alle goede, wetenschappelijk onderbouwde argumenten over natuur, biodiversiteit en klimaatbestendige stad dan moet je als actiegroep soms je spierballen laten zien. Boeren doen dat met tractoren en bouwers met graafmachines. Dit blijkt indruk te maken, maar dat machtsvertoon roept ook ergernis op."

En daarom wordt het lied dus gezongen door kinderen. Volgens de actiegroep een krachtig signaal. "Dit plan van Alkmaar en Noordwest Ziekenhuis is een tijdbom voor de rest van de Alkmaarderhout. Niet alleen scheuren de spoedambulances straks met zwaailicht en sirenes door het stadspark, ook de parkeersituatie is al heel lang een groot probleem. Om die toekomstige problemen op te lossen zal ongetwijfeld opnieuw de onbeschermde Hout de tol moeten betalen. Want meer uitwijkmogelijkheden zijn er niet."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp