Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

DEEN, Dirk en DekaMarkt halen producten uit de schappen om bacterie

12 november 2019, 14.09 uur · Aangepast 12 november 2019, 15.06 uur · Door Redactie

NOORD-HOLLAND Mensen die onlangs rundersoepballetjes of een soeppakket hebben gekocht bij de DEEN-supermarkt kunnen die beter niet opeten. Mogelijk bevatten de producten salmonella. De bacterie kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Bij supermarktketens Dirk en DekaMarkt is de filet american uit de schappen gehaald omdat de gevaarlijke listeriabacterie is aangetroffen op het rauwe vlees

Adobe Stock

Bij DEEN geldt de terugroepactie geldt voor de volgende producten: 

  • Rundersoepballetjes, met een barcode die begint met 227309, houdbaarheidsdatum: 14 november
  • Soeppakket, met een barcode die begint met 227309, houdbaarheidsdatum: 14 november

Dat de producten salmonella kunnen bevatten, bleek tijdens een kwaliteitscontrole, meldt de supermarktketen. Vooral kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een slecht afweersysteem kunnen ziek worden van de bacterie. 

Mensen die de producten hebben gekocht, kunnen die terugbrengen naar de winkel. "DEEN Supermarkten biedt haar verontschuldigingen aan."

Filet americain

Bij Dirk gaat het om Pure Ambacht Filet Americain Sweet Onion 150 gram met productcode 2373409. De houdbaarheidsdatum van de filet americain is 13 november. Bij DekaMarkt betreft het Proef het verschil Filet Americain Sweet 150 gram. Dit product heeft een productcode 2373397 en is eveneens houdbaar tot 13 november.

De listeriabacterie veroorzaakt bij gezonde mensen meestal hooguit milde griep- of buikgriepverschijnselen. Heel jonge kinderen, senioren en mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen er echter een gevaarlijke infectie door oplopen, waaraan ze zelfs kunnen overlijden.