Ga naar Content
Gooi

Keverdijk in Naarden wordt op oudejaarsavond elke seconde in de gaten gehouden

12 november 2019, 13.20 uur · Aangepast 12 november 2019, 13.36 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: Adobe Stock

NAARDEN - Om overlast en schade door vuurwerk te voorkomen wordt de wijk Keverdijk in Naarden komende oudjaarsavond en -nacht continu in de gaten gehouden met cameratoezicht. Dat meldt de gemeente Gooise Meren. De camera's worden zolang er vuurwerk afgestoken mag worden live bekeken.

De wijk is sinds vorig oud en nieuw een vuurwerkvrije zone nadat het een jaar daarvoor flink misging. Vandalen met vuurwerk lieten een spoor van vernielingen achter. Onder meer het winkelcentrum van de buurt werd flink toegetakeld. 

De komst van de vuurwerkvrije zone loste een jaar geleden veel problemen op. De jaarwisseling was betrekkelijk rustig, tot blijdschap van buurtbewoners. Daarom mag er ook deze jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken. 

Misdragingen tegen boa's

Toch kan het volgens de gemeente beter. Het lokale vuurwerkverbod werd afgelopen jaarwisseling gehandhaafd met continue aanwezigheid van boa's op straat. Dat bleek te werken als een rode lap op een stier. Enkele bewoners misdroegen zich om de boa's te provoceren. 

Cameratoezicht moet dat nu gaan voorkomen. Zonder dat er steeds boa's op straat lopen, wordt de boel toch tussen 31 december 18.00 en 1 januari 02.00 uur continu in de gaten gehouden. Als er iets misgaat gaan boa's of politie-agenten meteen ter plaatse. Naast het live-cameratoezicht op oudejaarsavond wordt er ook de dagen daarvoor en daarna gefilmd en opgenomen. Als er iets misgaat kunnen boa's en politie de beelden opvragen om de daders te achterhalen. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!