Alkmaar

Zes jaar en TBS: 'Opluchting bij slachtoffers veroordeelde seriesteker'

11 november 2019, 18.15 uur · Aangepast 11 november 2019, 19.07 uur · Door Anne Klijnstra

Whatsapp

ALKMAAR - Blijdschap en opluchting bij de slachtoffers van René V. De 24-jarige Julianadorper werd vandaag veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging. De straf resulteerde volgens de advocaat van een van de belaagde vrouwen tot een 'high five' bij de slachtoffers buiten de rechtszaal.

De rechter acht René V. schuldig aan vier pogingen tot moord. Hij stak in Egmond, Castricum en Barsingerhorn vanuit zijn auto vier vrouwen die aan het joggen of fietsen waren. Daarnaast is hij veroordeeld voor mishandeling, stalking en bedreiging van meerdere vrouwen in de regio Alkmaar en Den Helder. Van een poging tot moord in Schagen werd hij wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Maar dat had geen gevolgen voor de strafmaat. Die is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Seriesteker veroordeeld - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Een aantal slachtoffers was aanwezig bij de uitspraak, die op hun goedkeuring kon rekenen. "Blij en opgelucht", omschrijft Liesbeth Diesfeldt het gevoel bij de slachtoffers. "Er werd door andere slachtoffers een 'high five' gegeven." Diesfeldt staat de hardloopster bij die in Castricum werd gestoken. "Het gaat naar omstandigheden goed met haar. Mijn cliënt is een sterke vrouw."

Hoger beroep

De advocaat van René V. had vrijspraak geëist voor zijn cliënt. Na afloop van de zitting wenste de advocaat NH Nieuws niet te woord te staan. Tegen de uitspraak kan hoger beroep worden aangetekend. Alle partijen hebben daar veertien dagen de tijd voor.

Whatsapp