Ga naar Content
IJmond

Onbegrip over verdwijnen carbidschieten in Wijk aan Zee: "Het is een onschuldig iets"

11 november 2019, 08.36 uur
Door: Redactie · Foto: ANP

WIJK AAN ZEE - Er wordt dit jaar geen carbid meer afgeschoten in Wijk aan Zee. De stichting Behoud Dorpsweide heeft na klachten van omwonenden besloten om de stekker uit het evenement op oudjaarsdag te trekken. Onterecht, volgens organisatoren André Wevers en Derk Gosen. 

"Het is een onschuldige en ongevaarlijke traditie, waar veel inwoners van genieten", aldus André. "We zijn vorig jaar gecontroleerd en toen vielen we ook ruim binnen de geluidsnorm." Volgens de mannen valt het met die overlast ook best wel mee. "We knallen denk ik tussen 13.00 uur en 17.00 uur 's middags. En aan het begin misschien om de tien minuten, maar later steeds minder. Dus dat is te overzien."

Tekst gaat verder onder de video:

Carbidschieten in Wijk aan Zee - NH Nieuws

André en Derk balen dat 'het kleine groepje klagers haar zin heeft gekregen'. "Afgelopen jaren zijn wij respectloos bejegend, tegengesproken, belogen en zelfs bedreigd. Wat ons opvalt is dat het gros van deze mensen, net als wij, import zijn in Wijk aan Zee en er nog korter wonen dan dat het carbidschieten op de dorpsweide plaatsvindt."

De stichting Behoud Dorpsweide heeft laten weten later deze maand met een reactie te komen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!