Gelijkspel KZ in openingswedstrijd, Groen Geel en Blauw-Wit verliezen

De Korfbal League kende vanavond de eerste ronde van het zaalseizoen. Koog-Zaandijk begon met een thuiswedstrijd tegen TOP, die eindigde in 28-28. Blauw-Wit raakte veel spelers kwijt en verloor het eerste duel van DVO in Bennekom met 30-24. Promovendus Groen Geel moest in de eerste wedstrijd op het hoogste niveau uit spelen in Nijeveen tegen DOS'46. De ploeg van coach Dico Dik verloor dat duel met 26-15.

KZ
KZ miste vorig seizoen op één punt de play-offs en dat wil de ploeg onder leiding van de nieuwe coaches Dennis Doves en Remco Boer dit seizoen beter doen. Bij KZ bleef de selectie vrijwel in tact en kwam er versterking van jeugdinternational Michelle in 't Veen die overkwam van Blauw-Wit Amsterdam.

Het duel van KZ tegen TOP ging gelijkop. Het grootste probleem van de thuisploeg was het afstoppen van Mick Snel die aan het eind van de wedstrijd voor de Sassenheimers liefst dertien punten achter zijn naam had staan. Bij de rust keek KZ tegen één punt achterstand aan: 13-14. In de tweede helft bleef het een wedstrijd waarin geen van de ploegen meer dan een punt voorsprong kon nemen, wat eindigde bij 28-28. Voor KZ scoorde Alwin Out acht treffers en Marjolijn Schenk was met zeven punten ook trefzeker.

Dennis Doves wil met KZ de volgende stap zetten - NH Sport/Edward Dekker

Wat dit zegt? Dat KZ zeker een tegenstander is om rekening mee te houden.

Marjolijn schenk

Marjolijn Schenk: "Dit is een mooi begin" - NH Sport/Edward Dekker

Groen Geel
Coach Dico Dik van het gepromoveerde Groen Geel heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg een goed resultaat kan halen in het eerste jaar in de Korfbal League. Maar dat viel nog niet mee tegen DOS'46 in Nijeveen. Vanaf het begin van de wedstrijd keek de ploeg uit Wormer tegen een achterstand aan. Bij de rust was die met 11-8 nog te overzien, maar in de tweede helft liep de achterstand gestaag op tot een 26-15 eindstand. Lisanne de Bruin was met vijf treffers het productiefst voor Groen Geel.

Blauw-Wit gaat waarschijnlijk een moeizaam seizoen tegemoet. De Amsterdamse club behield Loraine Vissers en Mandy Koelman, maar de rest van de ploeg vertrok of stopte. Dus geen Marc Broere, Momo Stavenuiter, Otto Fabius, Pascal Frieswijk, Christian Dekkers, Marloes Frieswijk en Susila de Klein meer bij de Amsterdammers. Bovendien vertrok ook coach Barry Schep. Blauw-Wit bestaat dus voor het grootste deel uit spelers die vorig seizoen in het tweede van de club zaten, aangevuld met Jessica Jansen en de 36-jarige 'good old' Gerald van Dijk. De coaching is dit seizoen in handen van Mark van der Laan en Gerald Aukes.

We hebben genoeg kwaliteit om niet te degraderen

Gerald van Dijk

Tegen DVO, de ploeg die vorg seizoen als achtste eindigde, keek Blauw-Wit bij de rust tegen een 15-12 achterstand aan. DVO startte de wedstrijd met een heel hoog schotpercentage. In de tweede helft konden de Amsterdammers niet dichterbij komen en liep DVO uit naar de 30-24 winst.

De 36-jarige Gerald van Dijk was zenuwachtig voor zijn rentree, vertelde hij na afloop van het duel. "Ik ben drie keer in mijn leven zenuwachtig geweest. Bij de geboorte van mijn kinderen en vanavond." Hij denkt dat het wel goed komt met Blauw-Wit. "Qua scorend vermogen hebben we een brede ploeg. Ik denk dat we nog wel kunnen verrassen."