Ga naar Content
West-Friesland

Prins Roberto is nieuwe Prins Carnaval 2020 van Zwaag

10 november 2019, 11.00 uur · Aangepast 10 november 2019, 11.20 uur
Door: Sander Huisman · Foto: Eric Bot

ZWAAG - Om exact 'elf over elf' gisteravond is prins Roberto bekroond tot de nieuwe Prins Carnaval 2020 van Zwaag. Dit gebeurde in De Leuttempel, normaal ook wel Partycentrum De Witte valk. Naast de nieuwe Prins Carnaval, werden tijdens het feest van de carnavalsvereniging Het Masker ook de nieuwe Hofdames gekozen: Amber & Liza.

Foto: NH Nieuws

Op de website van de carnavalsvereniging stond een poll waar iedereen kon stemmen wie zij dachten dat de nieuwe Prins zou worden. De benoeming van Prins Roberto (alias Robèr Gitzels) mag verrassend worden genoemd, want gisteravond nog waren Ronald Schipper, Hans Brandhoff en Wil de Boer de grote favorieten.

De bekendmaking van de nieuwe Prins Carnaval vindt ieder jaar plaats op of rond 11 november.  De Prins wordt gekozen door het bestuur en de raad van elf. Door middel van een ingewikkelde kiesprocedure zorgen zij er voor dat iedereen vierkant achter de keuze van de nieuwe Prins staat. 

Het Masker

De optocht van Carnavalsvereniging Het Masker in Zwaag vindt volgend jaar plaats op 23 februari. De carnavalsvereniging bestaat al sinds 1966. Op 12 november van dat jaar was ook de eerste prinsbekendmaking. Ieder jaar komen tienduizenden bezoekers naar Zwaag om carnaval te vieren. Met deze aantallen is het de grootste carnavalsoptocht van boven de rivieren. Het Masker kreeg op 5 februari 2016 tijdens het 50-jarig bestaan uit handen van burgemeester Yvonne van Mastrigt een Koninklijke Erepenning.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook