Jong AZ wint weer eens in doelpuntrijke wedstrijd

Na drie wedstrijden te hebben verloren heeft Jong AZ weer eens gewonnen. Dat deed de ploeg tegen laagvlieger MVV Maastricht. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het 3-2.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel al vroeg uit een corner. De trap van Richard Sedlácek kwam op het hoofd van Félix Correia terecht en doelman Nigel Bertrams was kansloos. Anthony van den Hurk maakte met een goed gemikte vrije trap de gelijkmaker, tien minuten voor rust. Toch gingen de Alkmaarders met een voorsprong thee drinken. Henri Weigelt werd in het strafschopgebied onderuitgehaald, waarna Des Kunst de strafschop verzilverde.

Vijf minuten na rust kwamen de gasten weer op gelijke hoogte, weer uit een vrije trap. Dit keer was Joshua Holtby de doelpuntenmaker. Hij schoot van ver binnen.  Jong AZ wist toch te winnen. De ingevallen Richonell Margaret was het eindstation van een goede aanval van de Alkmaarders. Joerie Church gaf de assist: 3-2. Dat was de eindstand.

Jong AZ kon de drie punten goed gebruiken. De ploeg van Michel Vonk en Koen Stam heeft nu dertien punten en staat daarmee vijftiende.

Opstelling Jong AZ: Bakker; Church, Weigelt (Jacobs/58), Bakker, Gullit; Koopmeiners, Oosting, Goudmijn; Sedlácek, Kunst (Margaret/58), Correia

Opstelling MVV Maastricht: Bertrams; Frenoy (Mares/91), Martina, Van Acker, Last; Kostons, Holtby, Deom; Goppel (Kot/78), Van der Hurk (Vlijter/48)