Ga naar Content

Bekend Hilversums daklozenstel heeft eindelijk een dak boven het hoofd

HILVERSUM - Het Hilversumse daklozenstel dat altijd te vinden was op de brug richting het Mediapark, heeft die plek verruild voor een caravan. Langere tijd werkten de gemeente met organisaties samen in de hoop het koppel van straat te helpen. ''Na al die jaren is het gelukt om ook deze mensen onderdak te bieden'', aldus Harro Koeleman, manager bij daklozenorganisatie Kwintus.

Foto:

Je kon ze bijna niet missen als je de brug over het spoor richting het Mediapark overging. Het koppel is in de Mediastad bij veel mensen bekend. Zeker omdat ze zelfs in de vrieskou op hun vaste stekje bleven. Met dikke dekens uit hun winkelwagen wisten ze zich jaar op jaar te weren tegen de kou. Deze winter zal de kachel in hun caravan die klus klaren.

Daklozenstel Hilversum heeft onderkomen - NH Nieuws

''Ik ben vooral blij voor hen, dat ze nu iets hebben waar ze kunnen wonen''

Harro Koeleman

Vlak naast het door Kwintus opgezette Keerpunt-Zuid staat de stacaravan van het koppel. ''Ik denk dat we trots mogen zijn, maar eigenlijk ben ik ook vooral blij voor hen, dat ze nu iets hebben waar ze kunnen wonen'', aldus Koeleman. Na de verhuizing van dit fameuze duo, doet Koeleman een gewaagde uitspraak. ''Ik durf wel te zeggen dat er nu in principe nu niemand op straat leeft in de Gooi- en Vechtstreek.'' Daarbij basseert Koeleman zich op de cijfers zoals die bij Kwintus aanwezig zijn. Gedurende de wintermaanden blijft Kwintus op zoek naar eventuele thuis- en daklozen.

Lees ook