Ga naar Content

Edson Álvarez speelt niet veel, maar blijft rustig

Hij heeft geduld nodig in de weken waarin Ajax veel speelt: Edson Álvarez. De Mexicaan kon in het begin van het seizoen op een basisplek rekenen, maar is nu vaak veroordeeld tot invalbeurten. Toch maakt hij zich geen zorgen: "Ik weet wat ik moet doen."

Foto: Pro Shots/Action Images

De verdediger blikte met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd van Ajax tegen Chelsea. "Ik was een beetje boos omdat we meer hadden verdiend. Het team verdiende veel meer. Het was op een gegeven moment 4-1, dat deden we goed. Dan gebeuren er dingen waar je geen invloed op hebt. De wedstrijd had een nare nasmaak en dan word je wel een beetje boos." De Mexicaan is achteraf blij met een punt, ook al had hij er zelf nog één kunnen maken toen Ajax met negen man stond: "Ik baalde dat ik die bal er niet inschoot."

Ik blijf gewoon rustig en blijf hard werken

Edson álvarez

Álvarez speelt niet alle wedstrijden. "Ik blijf gewoon rustig en blijf hard werken, ik weet wat ik moet doen. We hebben een grote groep met veel geweldige spelers. Ik weet dat ik mijn plek moet  verdienen. Als ik speel probeer ik goed te presteren. Ik blijf rustig, maar uiteraard wil ik meer minuten toevoegen aan die ik al heb." 

Ajax speelt zondag 12.15 uur tegen FC Utrecht. 

Bekijk hieronder het interview van AT5 met Álvarez.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.