Ga naar Content

Versterkte gebedsoproep Blauwe Moskee gesaboteerd: kabel doorgesneden

AMSTERDAM - De eerste versterkte gebedsoproep van de Blauwe Moskee is gesaboteerd. De kabel van de geluidsinstallatie is doorgeknipt, meldt een woordvoerder van de moskee.

Foto: Google Maps

Vanmiddag zou het zover zijn, maar op het moment suprême liet de techniek het bij de Blauwe Moskee afweten en bleef het stil. Eerst werd gedacht dat het om een technisch defect ging, maar nadere inspectie leerde dat de geluidskabel is doorgeknipt.

Een heel pijnlijk moment

Nourdeen Wildeman

"Een heel pijnlijk moment, ik voel me heel ongemakkelijk", zei Nourdeen Wildeman, woordvoerder van de Blauwe Moskee in Slotervaart, kort nadat de gebedsoproep niet te horen was. "Gisteren hebben we alles nog getest en vol enthousiasme waren we er klaar voor vandaag."

Kwaadwillenden

De woordvoerder van de moskee zegt er niet aan te denken dat kwaadwillenden de kabel hebben doorgeknipt, aangezien de versterkte gebedsoproep niet bij iedereen in goede aarde viel. "We begrijpen de grap. Nu we hebben geconstateerd wat er aan de hand is, gaan we het repareren en ervoor zorgen dat het niet nog een keer gebeurt." Volgens de zegsman wordt volgende week een nieuwe poging gedaan voor het vrijdaggebed.

Het idee voor de gebedsoproep met versterker, wat bij meerdere moskeeën in het land wordt gedaan, leidde ook tot kritiek in de gemeenteraad. Burgemeester Femke Halsema toonde zich ook geen voorstander van het plan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!