Ga naar Content

Gerelateerde videos

Initiatiefnemer kledingcafé Heerhugowaard: "Ook met armoede zijn er lichtpuntjes in het leven"

HEERHUGOWAARD - Hanja Jong is de bedenker van kledingcafé Enjoy in Heerhugowaard, een plek waar mensen met een laag inkomen terecht kunnen voor onder meer kleding, schoenen en andere spullen. Voor weinig geld, valt er genoeg kleding te kopen. "Het is al heel goedkoop en daar bovenop krijgen met met een minimum inkomen en vluchtelingen korting met een speciale pas", vertelt Hanja in NH Buurten. 

Foto:

Hanja heeft bewust gekozen om geen kledingbank te zijn. Het is belangrijk voor mensen om spullen kopen in plaats van te krijgen. "Als je iets zelf koopt is het goed voor je eigenwaarde. In het begin gaven we kleding weg, maar dan merk je toch dat mensen zich schamen."

"Als je iets koopt, is dat goed voor je eigenwaarde"

Hanja Jong - kledingcafé heerhugowaard

Sandalen en zomerjas in de winter

Het idee voor de winkel ontstond een paar jaar geleden. Hanja zag in hartje winter een nieuwkomer lopen op sandalen en in een zomerjas. Toen werd ze gegrepen om iets te doen. Inmiddels runt ze samen met een groep vrijwilligers de winkel aan de middenweg. "Ook met armoede zijn er lichtpuntjes in het leven", legt ze uit. "Dat willen wij ook uitdragen: enjoy."

Heerhugowaarders komen niet alleen naar het kledingcafé voor spullen, maar ook voor een luisterend oor. Het is ook een sociale plek waar mensen terecht kunnen voor een praatje en een gratis kopje koffie of thee. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!