Gooi

Hilversum wil dat aantal vuurwerkvrije zones verdubbelt

7 november 2019, 11.29 uur · Aangepast 7 november 2019, 11.49 uur
Door Sjoerd Stoop · Foto: Adobe Stock

Whatsapp

HILVERSUM - Er moeten komende jaarwisseling twee keer zoveel vuurwerkvrije zones komen in Hilversum. Afgelopen jaarwisseling waren er vijf, nu mikt burgemeester Pieter Broertjes op tien zones waar geen vuurwerk afgestoken mag worden. 

Hilversum gaat zelf geen extra vuurwerkvrije zones aanwijzen. De vuurwerkvrije zones die er bij komen zijn vrijwillig, aangedragen door buurtbewoners.

Hilversum expirimenteerde daar afgelopen jaarwisseling al mee. Toen waren er vuurwerkvrije zones op de Da Costalaan, bij het hertenkamp, het Rita Reijshof, de Lieven de Keylaan/Floris Vosstraat en de omgeving de Kroonlaan/de Witte Kruislaan.

Meer aanvragen

Burgemeester Broertjes hoopt nu dat meer buren een aanvraag doen om hun buurt - na goed overleg met elkaar - vuurwerkvrij te maken. Vergeleken met afgelopen jaarwisseling wil Hilversum alles vooraf wel beter regelen, zoals eerdere communicatie, het eerder neerzetten van de borden en het duidelijker uitleggen van alle regels. Daar heeft het vorig jaar nog aan geschort. Toch ziet Broertjes genoeg redenen om verder te gaan met de vrijwillige vuurwerkvrije zones. 

Vuurwerkverbod centrum

De enige plek die Hilversum wel zelf aanwijst als vuurwerkvrije zone is het centrum. Daar is vuurwerk al jaren taboe en dat zal komende jaarwisseling niet anders zijn. Net als voorgaande jaren organiseert de gemeente zelf een centrale vuurwerkshow, op het Marktplein. Dat is inmiddels een beproefd recept dat steeds meer Hilversummers volgens Broertjes goed bevalt. Het maakt de jaarwisseling volgens hem veiliger en gezelliger. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Whatsapp