Ga naar Content
West-Friesland

KNSB krijgt Tikkie van schaatsster die al bijna tien maanden wacht op prijzengeld

6 november 2019, 09.47 uur
Door: Redactie · Foto: Adobe Stock

Schaatsers die zich vergeten in te schrijven, of van wie de kleding niet in orde is, krijgen van de KNSB tegenwoordig een boete, die ze kunnen betalen via de betaal-app Tikkie. Schaatsteam Palet, waarin ook de West-Fries Lisanne Buurman zit, kreeg de laatste tijd twee keer zo'n betaalverzoek. Buurman stuurde zelf ook een tikkie naar de schaatsbond, in de hoop dat ze eindelijk het prijzengeld van vorig seizoen zou krijgen. 

Het team van Buurman kreeg een boete omdat een van de schaatsers zich vergeten was aan te melden bij de tweede marathon van dit seizoen. "Die is ook betaald, want de boete was terecht", zegt Buurman tegen de NOS. Afgelopen week was het weer raak: ploegleider Eelco Kooistra droeg de verkeerde jas en kreeg daarom een betaalverzoek. 

Boete van 10 euro

Het uitdelen van boetes is nieuw in het marathonschaatsen, meldt competitieleider Willem Hut van de KNSB. "We hadden al de gele en de rode kaart, maar we misten een stap daarvoor. Voor administratieve zaken die de wedstrijd niet beïnvloeden, maar jurering wel moeilijk maken", legt Hut uit. De eerste boete bedraagt 10 euro, bij een tweede vergrijp is het 25 euro en zo loopt dat bedrag langzaam op.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Buurman besloot zelf een Tikkie te sturen omdat ze al bijna tien maanden op prijzengeld wacht. "Ik heb vorig seizoen één keer gewonnen en in de andere wedstrijden allemaal een podiumplek behaald. Uitbetalen duurt meestal wel even, maar nu duurt het al tien maanden. Dat is raar. Het mag nu wel een keer."

Tikkie van 750 euro

Ze stuurde een betaalverzoek van 750 euro. "Het precieze bedrag weet ik niet en gaat ook niemand iets aan. Maar 750 euro is het maximumbedrag voor een Tikkie. Hij is trouwens nog niet betaald."

De KNSB laat weten dat het prijzengeld allang betaald had moeten zijn. "We waren druk bezig met het nieuwe seizoen en toen is dit onderaan de stapel gekomen. Een administratieve onvolkomenheid die we snel gaan oplossen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003