Ga naar Content

Lars Weistra vertrekt na het seizoen bij Kon. HFC

Lars Weistra verruilt Koninklijke HFC na dit seizoen voor VV Katwijk. Hij tekent voor twee jaar bij de Katwijkers, waarbij de club nog een optie heeft voor een seizoen.

Foto: Cees Bruinink

Weistra kwam in zijn jeugd uit voor FC Den Helder, voordat hij naar Hollandia vertrok en daar drie seizoenen in de hoofdklasse uitkwam. Daarnaast speelde hij zaalvoetbal bij FC Marlène in Heerhugowaard op het hoogste niveau.

Na een jaar bij OFC in de derde divisie tekende hij vorig seizoen bij Kon. HFC in Haarlem. Daar speelde hij zo goed dat hij de titel 'beste speler van het seizoen' verdiende. HFC zal de 25-jarige spelbepaler dan ook gaan missen op het middenveld. 

"VV Katwijk stond altijd al bovenaan mijn lijstje van clubs waar ik voor zou willen spelen", vertelt Weistra op de site van Katwijk. "Met de aanvallende speelstijl en de prachtige entourage dankzij de supporters, lijkt het me fantastisch om volgend seizoen in het oranje zwart te mogen spelen. Dit in combinatie met het feit dat ik mij wil gaan richten op een maatschappelijke carrière, heeft mij doen besluiten voor VV Katwijk te kiezen en niet te wachten op het betaalde voetbal."